Resistenza: documentaire over Scampia & de Camorra

Gisterenavond heb ik deze documentaire gezien over Scampia, de slechtste wijk van Europa (in Napels). De inwoners leven onder het juk van de Camorra, de Napolitaanse maffia, ze leven in ´huizen´ waar wij nog niet dood gevonden willen worden. In en in triest en dat op slechts 2000 kilometer van ons vandaan..

Link naar de film.

Summary
Resistenza: documentaire over Scampia & de Camorra
Title
Resistenza: documentaire over Scampia & de Camorra
Description

De Nederlands-Italiaanse filmmaakster Wanda Glebbeek maakte een documentaire over Scampia, de slechtste wijk van Europa. Hier maakt de Camorra, de Napolitaanse maffia, de dienst uit. De wijk, beheerst door de georganiseerde misdaad, heeft te kampen met hoge werkloosheid en sociaal verval. Hoe overleven de bewoners van deze wijk in Napels?

Geef een reactie